46.lv
Piektdiena, 2024. g. 03. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Gints, Uvis/ Гаврила, Григорий, Мария
lat.46.lv/ru/ » IZKLAIDE

Vērienīgi noslēdzies Kārsavas mājražotāju tirgus ar saukli- "Lai tālu skan" (foto)

Фото: karsava.lv
“Kārsavas kultūras nama laukumā Lieldienu mājražotāju tirgus, jāaiziet jāpaskatās”, tā teica katrs otrais Kārsavas Lielā tirgus apmeklētājs Pūpolsvētdienas rītā, jo jau pa labu gabalu dzirdēja lustēšanos un jautro noskaņu kas valdīja mājražotāju tirgū, informē Inga Bernāne. 
Vairāk kā 20 mājražotāji no tuvākām un tālākām Latvijas vietām, bija sabraukuši, lai izrādītu savu amatu un prasmes. Pat izlutinātam pircējam bija gan brangs Latgales speķa gabals, ko aiznest mājās, gan Lubānas ezera gardās karpas, siers no Baltinavas saimniecēm, maize, kas tapusi maiznīcā “Dzīles” un vietējo zemnieku medus, ko pielikt klāt pie, tepat vietējās pļavās vāktās, “Annasmuižas” tējas, un kur nu bez Daiņa Rakstiņa pašmāju alus un kāda mājās gatavota  “Dzimtas” vīna. 

Tie, kas ieradušies tukšiem vēderiem varēja baudīt gardās pankūkas un siltu tēju, kamēr darināja savu pūpolu bunti pēršanas rituālam. Sava amata darinājumus pavasara saulē bija cēluši gan podnieki un kokamatnieki no kaimiņu novadiem un audējas no Mērdzenes un Baltinavas, bija gan kažokādu darinājumi, ko paspēt iegādāties vēl ziemīgajā laikā, gan lina galdauti Lieldienu svētku galdam, ko klāt. Kādu skaistuma un smukuma lietu gan sev, gan mājai varēja piemeklēt ik katrs pirkt gribētājs
 
Par jestro noskaņu rūpējās Bozovas etnogrāfiskais ansamblis, kas izdziedāja pirmo pavasara dienu, izvilinot sauli no mākoņiem, un tirgus dalībniekus izkustināja tautas dejās. Malā nestāvēja ne jauns,  ne vecs un tirgū valdīja pavasara svētku sajūta. 
  
Uz nākamo Kārsavas mājražotāju tirgu gan pircējus, gan pārdevējus aicinām 19. jūnijā, kad ieskandināsim Vasaras saulgriežus un Līgo svētkus.

 
 
lat.46.lv  
Foto


 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"